själens boning

Marianne Mathisen

Vill du boka behandlingar?

Kontakta: själens boning
Marianne Mathisen
073-679 02 38


Jag är ansluten till;

Ticket Hälsokuponger

Friskvårdskuponger

Friskvårdschecken

Massage

 

Massage har visat sig kunna minska stress och muskelspänningar, sänka blodtryck och puls, minska oro och nedstämdhet. Vidare har massage visat sig kunna öka blod- och lymfcirkulationen, öka näringsupptaget i tarmen, öka koncentration och inlärningsförmåga, ge avslappning och förbättra sömnen.
Massage stärker kroppskännedomen och ökar medvetenheten om dig själv och din hälsa- förutsättningar för att på ett medvetet sätt skapa en hälsosamt liv.

Du bör inte ta massage om du har infektion/feber. Om du står under läkarbehandling / medicinering - tala med din läkare före besöket hos din massör. Massageoljan är ekologisk.

Massage- lugn och ro
Massage frisätter hormonet oxytocin, kroppens eget lugn- och ro hormon, vilket påverkar människan positivt, fysiskt såväl som psykiskt. Massage normaliserar och vitaliserar kroppens funktioner och stödjer de självläkande

Utöver din behandling hos mig är min intention att du tar kunskapen med dig om hur du själv kan påverka din fysiska och psykiska hälsa, att på egen hand bibehålla och öka ditt välbefinnande mellan behandlingarna

Koppningsmassage

”Att slå koppar” är en gammal svensk, europeisk och österländsk metod inom folkmedicinen. Akupunktörer har hittills använt glaskoppar i sin behandling. Nu har gummikoppar vidareutvecklats i Kina och används nu även med  fördel vid massage i Sverige.

Så här går det till

I koppan skapas ett undertryck som pressar ut vita och röda blodkroppar utanför kapillärerna (kroppens minsta celler) och kroppen uppfattar åtgärden som en främmande påverkan och aktiverar immun-försvaret och en viss läkeprocess uppstår. Man uppnår också en djup bindvävsmassage vilket påverkar nervsystemet så att man blir lugn och harmonisk.

Vad händer i kroppen?

Blodcirkulationen ökar, smärtor i muskler och onda punkter får en möjlighet att släppa sitt grepp, sömnen kan bli djupare, tarmrörelserna blir mer "normala" och får man koppning i ansiktet så minskar även spänningar i käkar och anletsdragen blir mindre spända.

Verkan enligt kinesisk medicin:

Man lägger koppar på bestämda punkter på kroppen. Enligt akupunkturläran cirkulerar energi Qi i kroppen genom meridianerna. Om man påverkar meridianerna, ökar cirkulationen av Qi-energi och balanserar dess nivå.

På det sättet påverkar man olika organ i dess läkningsprocess. Det ökar också cirkulationen av blodet och andra kroppsvätskor, vilket underlättar reningsprocessen av våra kroppar ifrån toxiska medel, bakterier och virus.

En massagebehandling om 30 minuter kostar 400 kronor alternativt 60 minuter 600 kronor.


Healingmassage i kombination med Bemer behandling

En behandling som riktar in sig på vad just din kropp behöver, mycket djupt avslappnande och behandlande massage för alla sinnen. Du kan välja om du vill att jag använder gummikoppor vid djupa spänningar eller om du bara föredrar mjukare massage. Jag rekomenderar att du även kombinerar med en Bemer behandling som hjälper dig att få igång din mikrocirkulation, vilket gör att hela behandlingen blir djuparare.
När dina energier balanseras och blockeringar i energiflödet släpper stimuleras kroppens egna läkande krafter. Stressrelaterande problem motverkas såväl mentalt som lokalt i kroppen.
Spänningar i kroppen kan givetvis ha sitt ursprung i dåliga arbetsställningar och liknande. Dock så är det väldigt vanligt att vi får muskelspänningar på grund av stress eller för att vi har oberabetade upplevelser som vi går och bär på.

En healingmassagebehandling om 80 minuter kostar 850 kronor.