själens boning

Marianne Mathisen

Vill du boka behandlingar?

Kontakta: själens boning
Marianne Mathisen
073-679 02 38


Jag är ansluten till;

Ticket Hälsokuponger

Friskvårdskuponger

Friskvårdschecken

Produkter

God kvalitet innebär kortfattat:

Att inga onödiga eller störande tillsatser som stearater, bindemedel, konserverings-, smak- eller färgämnen finns i produkten eller i de råvaror den tillverkats av.

Garanterat rena råvaror! Be om en garanti för detta av din leverantör. Leverantören är nämligen inte ansvarig för de tillsatser som kan ha blandats ned i produkten av råvaruleverantören.

Aktiverade B-vitaminer och folsyra enskilt eller i kombination med grundformerna.

Kelaterade mineraler är mineraler bundna med en organisk syra för optimalt upptag, dvs inte karbonater, sulfater, oxider, dioxider eller ospecifierade bindningar. Bra och lättupptagliga bindningar av mineraler är picolinat = picolinsyra, citrat = citronsyra, malat = äppelsyra aspartat = en aminosyra. Stor varning för mineraler från vulkanisk mark och gammal havs- eller sjöbotten! Dessa är dels inte bundna med organiska syror och dels ofta nedsmutsade med toxiska metaller. Mineraler direkt från berg är inte kelaterade och kan därför ej tas upp effektivt, ex. dolomit-kalk.

Fettsyror från småfisk från Antarktis som dessutom renas genom molekylär destillation och kapslas in. Små fiskar innehåller minsta möjliga mängder gifter, vattnen kring Antarktis är de renaste vi har, molekylär destillation ger rening på molekylär nivå utan lösningsmedel och utan att skada oljan. Inkapsling motverkar oxidation som annars sker så fort oljan har kontakt med luft ( t ex i flaska) och motverkar också kontaminering från omgivande ämnen och material ( t ex från metallflaskor). Ju större fiskar och ju högre upp i näringskedjan, desto mer ackumulerade gifter i fisken (tyvärr).

Örtextrakt bör vara standardiserade enligt den koncentration av de aktiva ämnena som forskning visat ger bäst resultat, om det är ett specifikt aktivt ämne man är ute efter. Standardiseringen innebär att det är lika mycket av det aktiva ämnet i varje kapsel. Ämnen i växten som inte bidrar till det önskade resultatet är inte med om det är en extrahering av ett aktivt ämne. Vissa växter, frukter och grönsaker fungerar bra, eller bättre, att tas som hela, ej extraherade.

Naturliga tokoferoler (E-vitamin). Icke naturliga tokoferoler har sämre effekt och dessutom rapporterade biverkningar, vilket inte gäller naturliga tokoferoler. Välj blandade (mixade) tokoferoler från alger.

Kapslar av god och säker kvalitet. Det finns bra cellulosa och dålig cellulosa. Många leverantörer på marknaden använder en mindre bra form av cellulosa.

Undvik tabletter. De innehåller både bindemedel, upplösningsmedel och mycket annat som inte är bra för någon.

Flytande produkter ger alltid en risk för bakterietillväxt och har antingen då kort hållbarhet eller tillsats av konserveringsmedel. Se upp med produkter som är flytande och har lång hållbarhet!

 

Om Thorne Research och deras produkter

Thorne Research är en ledande utvecklare och tillverkare av näringstillskott för hälsoterapeuter sedan 1984.
Under 22 år har nu Thorne Research tagit fram och tillverkat kosttillskott i kapselform, utan att använda de annars inom branschen vanliga tillsatserna av smörj- och bindemedlen (t ex stearater) eller andra onödiga tillsatser.
Genom att skapa produkter för de allra känsligaste har Thorne öppnat ett helt nytt område för patienter som verkligen behöver näringsstöd. Renheten i produkterna bidrar direkt till bättre absorption och ökad biotillgänglighet.
Thorne Research har nu ett sortiment med fler än 240 rena, högkvalitativa, verkligt allergikersäkra näringstillskott som tillverkas i den egna moderna produktions-anläggningen i Idaho.
Jag väljer Thorne Reserachs produkter på grund av den höga kvaliteten och verkningsgraden i ingredienserna, för de innovativa recepten, för renheten i kapslar, pulver och oljor och för att produkterna inte innehåller potentiellt allergiskapande ämnen.

Thornes produkter är hypoallergena
Hypoallergen: Icke-allergiskapande. Begrepp som används för en produkt för vilken varje tänkbart steg har tagits i recept och produktion för att minimera riskerna för allergiska reaktioner.
(Blakiston’s Medical Dictionary)

Rena ingredienser
Thorne är det enda företaget i världen som använder de allra renaste ingredienserna som finns att tillgå. Finns inte råvaran för produkten i tillräckligt bra kvalitet så avstår man att producera sin tänkta produkt
Om stearinsyra, magnesium- och kalciumstearat
Dessa termer känner du säkert igen från innehållsförteckningen på dina nuvarande kosttillskott. Stearater används av i stort sett alla stora tillverkare för att maskinerna inte ska täppas igen av pulver. De tillför ingenting av värde till produkten utan är endast till för att maskinerna ska fungera smidigt när de skapar tabletter eller fyller kapslar.
Stearater används alltså både vid tillverkning av tabletter och kapslar och effekten blir att varje korn av näring, som oftast är i pulverform som råvara, täcks av ett lager stearat.
Våra kroppar har svårt att bryta ned stearat vilket innebär att OM en näringsprodukt, till vilken sterater har tillsatts, alls bryts ned i matsmältningskanalen sker det för långt ned i tarmen där tabletten/kapselinnehållet kan orsaka skada istället för att tas upp som näring.

Thorne använder aldrig stearater. Därför blir näringen i kapslarna tillgänglig på rätt plats i kroppen, nämligen i magsäck och tunntarm
www.thorne.com
www.michaellebowitzdc.com

Holitsic´s produkt filosofi

Holistics målsättning är att hjälpa människor att utvecklas både hälsomässigt, personligt och andligt. Genom kunskap om hur du kan återställa balansen i din kropp och i energiflödet, mår du bra både till kropp och själ.
Holistic vill verka för att förbättra hälsotillståndet genom ökad förståelse för orsakerna till sjukdom och hur de kan undvikas eller elimineras, samt informera om livsstilens och kostens betydelse för hälsa och välbefinnande. Holistic vill också verka för att överbrygga klyftan mellan skolmedicin och alternativmedicin genom förståelse för det goda i båda systemen och förena dessa.

Holistic tillhandahåller dessutom några av marknadens förnämsta kosttillskott speciellt med inriktning på matsmältning och immunförsvar.
www.holistic.se

Vital Body & Soul produkt filosofi

Matbaserade kosttillskott och livsmedel i kombination med produkter och information som leder dig mot en ren kropp utgör grunden för vår strävan att ge dig god hälsa.
www.firma-vital.se

Du kan också hos mig köpa den avstressande SPIKMATTAN

http://www.shaktimattan.se/Usage.aspx .

Yoga

Är Du intresserad av att börja med några rörelser/yoga så rekommenderar jag De fem tibetanerna https://www.youtube.com/watch?v=KuPdzxH1w7Q - 5 dynamiska övningar för hälsa, energi och personlig kraft.